Foto: John Hellström

Svensk fotograf trea i bröllopsfoto-VM

- Det känns väldigt roligt att kunna konkurrera på högsta internationella nivå och att representera Sverige inom denna genre av fotografering, säger han.

John Hellström vann med tre bilder i olika kategorier i fototävlingen WPPI Annual Print Competition 2017 i Las Vegas.

- Det viktigaste är egentligen inte utmärkelserna i sig själva, utan den utveckling som sker i konkurrens och samarbete med världens bästa fotografer, säger han.

John Hellström, är bosatt i Stockholm med fotograferar bröllop och porträtt i Sverige och internationellt. WPPI är en av de mest prestigefyllda fototävlingarna i världen bland professionella porträtt och bröllopsfotografer och brukar kallas "inofficiella VM". Mässan har över 12000 besökare och 250 utställare.

Läs mer om John Hellström på hans hemsida

Se fler tävlande bröllopsbilder från WPPI Annual Print Competition 2017 här

Bildtext: Fotografiet är taget under ett sommarbröllop i Stockholm. Bröllopsparet går mot vigselplatsen med sina barn, tärnor och bestman, där gästerna väntar med spänning. Strax före hade ett av barnen fått ett utbrott, men var nu lugn då vi gjorde en ”lek”. Ljuset från över höger sida lyser upp ansiktena och den ljusa bröllopsklänningen syns i stor kontrast mot den mörka väggen. Linjen i betongen leder tillsammans med solljuset blicken mot gruppen. När jag ser bilden så tänker jag på hur vi kan utvecklas från barn till vuxna, och från singlar till gifta par med familj. Jag döpte därför bilden till ”The Evolution of Family”.

SFF info

SFF

SFF är med över 2000 medlemmar den största organisationen för fotografer i Norden.

Förbundsnytt