17 Juni 2022

Angelica Månsson-Gerde går in i Bonus Copyright Access styrelse

Angelica Månsson-Gerde, verksamhetsledare på Svenska Fotografers Förbund har valts in i Bonus Copyright Access styrelse. 

Angelica Månsson-Gerde går in i Bonus Copyright Access styrelse

Foto: Margareta Bloom Sandebäck (bilden är beskuren)

– Jag är ser verkligen fram emot att – som representant för Svenska Fotografers Förbund – nu ta plats i Bonus Copyright Access styrelse. Bonus möjliggör för skolor, företag, organisationer och myndigheter att lagligt kopiera och dela upphovsrättsskyddat material inom sin verksamhet. Därmed fyller Bonus en otroligt viktig roll i det kulturella kretsloppet och säkerställer att medel kommer in som kan fördelas till vår yrkeskår av fotografer runt om i hela landet, vid sidan av andra upphovspersoner, säger Angelica Månsson-Gerde. 
 
Bonus Copyright Access uppdrag är att ta fram kollektiva licenser för skolor, företag, myndigheter och organisationer, så att upphovsmän, förlag och utgivare får den ersättning de har rätt till. Bonus Copyright Access är en ekonomisk förening som drivs helt utan vinstintresse. Ingår gör 14 medlemsorganisationer som kollektivt licensierar rättigheter. 
 
Läs mer om Bonus Copyright Access verksamhet här.