Grez Sur Loing

SFF och Gefvert har ett stipendium för vistelse i Grez-sur-Loing, till vistelsestipendiet delas även ett resestipendium ut om 15 000kr.

Grez Sur Loing

Svenska Fotografers Förbund och Gefvert försäkringsmäklare har samarbetat sedan 1974. Nu erbjuder vi gemensamt medlemmar ett stipendium för vistelse på Hôtel Chevillon i Grez-sur-Loing under november månad. Till vistelsestipendiet delas även ett resestipendium ut om 15 000 kr.

Om vistelsen

Verksamheten vid Hôtel Chevillon i Grez-sur-Loing präglas av en traditionsrik och inspirerande miljö med möjlighet till arbete, tankeutbyte och social samvaro bland likasinnade. Gästerna skall vara fotografer, konstnärer, författare, tonsättare eller vetenskapsmän. Hôtel Chevillon omfattar idag fyra tvårumslägenheter, en enrumslägenhet, tre friliggande ateljéer, en ”skrivarlya”, Carl Larsson-lägenheten med tillhörande ateljé samt tre gästrum. Dessutom finns generösa utrymmen för samvaro. De löpande angelägenheterna på plats handhas av Madame Kerstin Decroix som är deltidsanställd intendent. Hon talar svenska, franska och engelska.

Krav på sökande fotograf
Sökande till residenset ska vara medlem i SFF.
Sökande ska ha ett intresse av att utveckla sitt arbete.
Sökande ska arbeta med ett tydligt projekt under vistelsen och ha en tydlig mål- och projektbeskrivning.

Vad vi erbjuder stipendiaten
Rese- och vistelsestipendium 15 000 kr.
Boende i lägenhet nr 5, separat sovrum, vardagsrum och kokvrå, 40 m2 
Studio19 m2
Möjlighet att ta med en anhörig utan extra kostnader
Fri tillgång till wifi
Om Fotografen har en Företagsförsäkring via Gefvert ingår tjänstereseförsäkring samt avbeställningsskydd. Om Fotografen inte har tjänstereseförsäkring erbjuder Gefvert försäkringen till rabatterat pris. Ta kontakt med Gefvert kundservice.
Tillgång till de allmänna utrymmena; salongen, biblioteket, köket, matsalen och trädgården.
Lakan och handdukar tillhandahålls. Tvättmaskin, torktumlare och bra möjligheter att hänga tvätt såväl ute som inne finns.  
Stiftelsens administration i Grez kontaktar dig med välkomstinformation.

Fotografen ansvarar själv för
Inköp av mat och egen matlagning.
Allt material som hen har behov av under sin vistelse.
Bokning och köp av flygbiljett och/eller annan transport till och från Grez-sur-Loing.
Att meddela, minst en vecka före din ankomst, intendenten vid Hôtel Chevillon vid vilken tidpunkt du avser anlända till Hôtel Chevillon.
Att städa lägenheten liksom ateljé/arbetsrum under vistelsen samt inför avresan.

En jury bestående av representanter från Svenska Fotografers Förbund och Gefvert försäkringsmäklare kommer utse stipendiaten i maj. Även en ersättare kommer att utses ifall första stipendiaten blir sjuk/inte kan delta i residenset.

Hôtel Chevillon är inte är ett hotell utan ett gästhem och gästerna kan därför inte förvänta dig någon hotellservice med reception och annan service. Hôtel Chevillon är inte handikappanpassat. Husdjur får ej medtagas.

Stipendier och IR