Utställning | 27 jan - 28 Feb, 2018 | Galleri Elf, Göteborg

Anna Edlund/ Markus Andersson/ Galleri Elf

Anna Edlund/ Markus Andersson/ Galleri Elf

Den 27e januari är det vernissage för Anna Edlund och Markus Andersson på Galleri Elf i Linné. Här kommer lite information om den fotoutställningen.

Anna Edlund och Markus Andersson driver tillsammans Studio Skatan i Mölndals kvarnby.

Anna arbetar som frilansfotograf, huvudsakligen med redaktionella porträtt för vecko- och dagspress. Hennes konstnärliga fotografering består av två delar. Dels av spontana bilder som hon möter i vardagen och dels av längre, i detalj planerade, projekt som bl.a. utforskar normer och identiteter. De planerade projekten utförs ofta i våtplåtsteknik, en fotografisk teknik från 1850-talet. I samband med två utställningar på Frölunda kulturhus har hon gjort fotoböckerna Luft I och Luft II tillsammans med Michael Björk. På ELF kommer hon visa bildserien ”Ätbara vilda växter” som är utförd som fotogram i våtplåtsteknik. En bild från hennes pågående projekt ”Jag vill tilldela dig en krona” kommer även att visas.

Markus är frilansfotograf med bl.a uppdrag för diverse tidningar samt med specialisering mot arkeologisk dokumentation och kommunikation. Hans personliga projekt utgörs främst av lågmälda poetiska bildserier, oftast utförda med olika analoga tekniker. Tidigare i år gav han ut sin andra fotobok, Metrograd. Han var även en av upphovspersonerna till boken och utställningen Revisit Rewind som kom ut 2011. Markus kommer att visa bilder från bildserien ”The Decline and Fall”. Bildserien kommer även visas i form av limiterad artist book som släpps i samband med utställningen på ELF.

Läs mer: http://gallerielf.se/markus_anna.php

Fler utställningar