Utställning | 22 okt, 2020 - 17 jan, 2021 | Abecita Konstmuseum, Borås

Elin Berge

Elin Berge

Pressbild till utställningen Queejna av Elin Berge. "Aum and Jacqui" Ur serien Awakening (pågående), om en löst sammansatt nutida väckelserörelse bestående av kvinnor som tror på en återkomst av en gudomlig feminin kraft. Photo: Elin Berge/MOMENT/INSTITUTE

Elin Berge är en internationellt uppmärksammad dokumentärfotograf och vinnare av 2020 års Lars Tunbjörkspris. Hon har som fotograf gjort sig känd för att ha en stark och tydlig röst i sina bilder och hon berättar djupgående och med långsiktighet om världar som kretsar kring kvinnors kroppar och identiteter.

Elin kommer som pristagare att ställa ut på Abecita Konstmuseum där flera olika projekt kommer att visas. Utställningen blir omfattande och vi får se det senare projektet Awakening men också tidigare projekt så som Slöjor, Drottninglandet och Kungariket. Utställningen visar på Elin Berges bredd och på de ämnen hon engagerar sig i.

Juryns fullständiga motivering lyder: “Elin Berges fotografi präglas av upptäckarlust, engagemang och beslutsamhet. Kvinnorna har ofta huvudrollen i hennes bilder. De kan ha bara bröst, klä sig i thailändska högtidsdräkter i Västerbottens granskog, bära slöjor eller hålla andliga gudinnehögtider i skogen – Elin Berge ser dem alla. På utsidan är vi olika, men på insidan är vi nog ganska lika”.

Läs mer här.

Fler utställningar