Utställning | 6 - 8 okt, 2023 | gna project, Pettersbergsvägen 82, Mälarhöjden/Hägersten

Linda Bergman, Eva-Teréz Gölin & Annika Thörn Legzdins – Pale Violet and Shades of Purple

Linda Bergman, Eva-Teréz Gölin & Annika Thörn Legzdins – Pale Violet and Shades of Purple

Foto: Linda Bergman, Eva-Teréz Gölin & Annika Thörn Legzdins

I Pale Violet and Shades of Purple presenterar konstnärerna Linda Bergman, Eva-Teréz Gölin och Annika Thörn Legzdins verk och publikationer med ett suggestivt fotografi där de synliggör världens, civilisationens och vårt eget livs begränsningar men även möjligheter. Verken i utställningen kan läsas och upplevas på flera plan. Nuet blandas många gånger med ett då, och olika situationer och tillstånd griper in i varandra.

Linda Bergman arbetar med text och fotografi i sina verk och publikationer. I serien ”Men nu är det tyst” går huvudpersonen i cirklar i natten vid sjön. Texterna uttrycker frustration i kontrast till de vykortsvackra scenerierna. I utställningen visas tre verk som är del av en större serie och en mer omfattande berättelse, som utspelar sig runt en sjö.

Fotografin är det medium som ansetts avbilda verkligheten allra mest naturtroget. Den digitala tekniken har gett oss verktyg för att genom siffror, mäta och kontrollera hur en referensfärg överensstämmer mellan förlaga och reproduktion. Vårt seende skiljer sig dock både från uppmätbara, och från fotografiska teknikers sätt att se. I utställningen visar Eva-Teréz Gölin en installation om referenser, kopior, och avbildning genom den digitala fotografiska tekniken.

I Annika Thörn Legzdins verk ”Bortglömdhet” presenteras Achillea millefolium i olika skepnader. En blomma som ofta benämns som ogräs, i folkmedicin använd som universalmedel; den motverkar förkylning, magont, tandvärk, huvudvärk, ökar aptiten, är febernedsättande, kramplösande och blodstoppande i svåra sår. Vår relation till ogräset är bräcklig och vi lever i ett komplicerat system där vi behöver hitta nya metoder för att samexistera med och varsamt vårda en delvis bortglömd kunskap.

Vernissage fredag 6 oktober 17.00-19.00

Öppettider: 

Fredag 6 oktober, kl. 17.00-19.00

Lördag–Söndag, 7–8 oktober, kl. 13.00-16.00

Läs mer

 

Fler utställningar