Utställning | 17 april - 16 maj, 2021 | Slottsholmen, Västervik

Nathalie Chávez

2020 års mottagare av Gamleby Photo Grant, visar sin fotoutställning om Tjustbygden under Corona på Slottsholmen i Västervik. Fotografen Nathalie Chávez har med kameran gestaltat hur vi som människor har påverkats känslomässigt under denna speciella tid som coronakrisen inneburit för oss alla och resultatet visas nu i en fotoutställning på Slottsholmen i Västervik.
 

Nathalie Chávez

Foto: Nathalie Chávez

“Corona har tagit uttryck på så olika sätt. För någon har det varit den värsta tiden, för någon annan har det inneburit den bästa. Jag själv fick uppleva det värsta i ett tidigt skede av pandemin och jag förlorade min mor i sviterna av covid-19. En tid som inte kan beskrivas med ord men kanske i bild.

Jag har mött människor under pandemin, ställt frågor om hur de mår, vad de saknar, vad de är rädda för, vad de känner, tänker och gör. Deras svar har sedan givit mig funderingar, tankar och känslor som jag sedan gestaltat med min kamera. Kramen är det varenda människa har sagt att de saknar. Den som vi innan pandemin tog för given. Kramen som jag borde givit min mor innan det var försent. Under detta fotoprojekt har jag mött så mycket kärlek och värme. Nu går vi från mörker till ljus.”
 
 

Fler utställningar