Utställning | 5 nov - 3 dec, 2023 | Kulturhuset Dieselverkstaden, Nacka

Peter Anand Ullberg & Sebastian Ullberg

Peter Anand Ullberg & Sebastian Ullberg

Ovana och mänskliga möten får oss att växa som individer. Det menar fotografduon Peter Anand Ullberg och Sebastian Ullberg som står bakom den tankeväckande fotoföreställningen LIKA/OLIKA/UNIKA.

Med fotoföreställningen hoppas Peter och Sebastian kunna skapa reflektioner hos besökarna kring hur våra olikheter kan berika oss i vardagen och få oss att inse hur lika vi ändå är i de flesta avseenden.

Fotoföreställningen är resultatet av tre års mänskliga möten på Hajdes, ett socialterapeutiskt bykollektiv på Gotland, där människor med funktionsvariationer lever, bor och arbetar.

Fotoföreställningen är en unik kombination av fotografier, lyrik och improvisationsteater, Spektro Playbackteater, som utvidgar och ger berättelsen nya djup och perspektiv. Utställningens frågeställningar stärks genom denna förening av konstformer och skapar en enastående konstnärlig upplevelse.

Många av oss vet att olikheter kan stärka helheten, oavsett om det är inom företaget eller fotbollslaget. Vi pratar ofta om inkludering, men är det bara läpparnas bekännelse? Ärligt talat, kan de flesta av oss ärligt säga att vi föredrar olikheter framför likheter i våra vardagsliv? Tycker vi verkligen om mångfald? Om så är fallet borde vi visa det oftare i handling. Finns det risker med det?

Evenemanget är gratis, registrering av biljett görs här.

Fotoföreställning med Playback teater

5 november 12:00 – Vernissage kl 12:00 – playback 13:30 – Teaterfoajén och Lilla scen

15 november 17:00 – playback 18:30 – Teaterfoajén och Lilla scen

23 november 17:00 – playback 18:30 – Teaterfoajén och Lilla scen

3 december 12:00 – playback 13:30 – Teaterfoajén och Lilla scen