Utställning | 30 april - 22 maj, 2022 | Galleri Kontrast, Stockholm

TILLSAMMANS: Nordens Fotoskolas examensutställning

TILLSAMMANS: Nordens Fotoskolas examensutställning Foto: Daniel Larsson. Gruppresa till Pompeji. Guiden informerar besökarna om något spektakulärt som finns placerat bakom dem.

Foto: Daniel Larsson. Gruppresa till Pompeji. Guiden informerar besökarna om något spektakulärt som finns placerat bakom dem.

ÅRETS TEMA för examensutställningen är ”Tillsammans”. Efter den senaste tidens sociala distansering är närheten till andra människor viktigare än någonsin. Människor behöver människor. Det kan handla om att vara tillsammans med, att längta efter sammanhang, att vara ensam eller en av många. Att bli, vara eller att ha varit.

Människor tillhör olika grupper – som idrottsföreningar, religioner eller bostadssituationer. Vad som skapar sammanhang för människor kan vara en gemensam plats, ekonomi eller ett mål. Man ställs inför olika situationer tillsammans. Som att resa i grupp till Italien, att skapa en ny vardag i Sao Paulo eller att se det vackra i en inrutad vardag på Landsort. Det kan handla om att ta vara på varje minut man har kvar eller att räkna dagarna till man får vara tillsammans igen.

LÖRDAGEN DEN 30 APRIL KL. 12-16 är det äntligen dags för vernissage på Galleri Kontrast. I samband med öppnandet av utställningen är det också release för katalogen som kommer att finnas tillgänglig på galleriet under hela utställningsperioden som sträcker sig från 30 april- 22 maj.

Läs mer här

Fler utställningar