Förbundsnytt | 11 Dec 2020

17 fotografer får stipendier från Författarfonden

Sveriges författarfond har nu gått ut med vilka som fått arbetsstipendium hösten 2020. Dessutom har fonden delat ut ett stort antal extrastipendier som många fotografer har fått. Hannah Modigh fick 5-årigt arbetsstipendium.

17 fotografer får stipendier från Författarfonden Ur Delta. Foto: Hannah Modigh

Ur Delta. Foto: Hannah Modigh

Stort grattis! Hur känns det?
– Innan hade jag en klump inombords, som jag trodde var ett normaltillstånd. Den löstes upp och jag är både tacksam, lycklig och lättad. Det har varit ganska tufft senaste åren med mycket kämpande för realisera mina idéer, böcker och utställningar. Jag har haft en del bakslag, bla annat förlorade jag 150 tagna filmer. Det är ett sådant privilegium att ha en mindre säkerhet de kommande åren. Veta att mina idéer kan bli till något konkret. Kunna ta lite mer risker. 

Hur ser kommande år ut för dig?
– Jag hoppas kunna åka till Chennai/Indien snart, när det är ok att resa, för fotografera. Jag arbetar även på en bok och utställning med namnet ”Library of longing”. Jag skall ha en försenad 40 års fest, alla är bjudna. Och kommer organisera Svenska Fotobokspriset, det är 25 års jubileum. Det kommer bli något extraordinärt. Så hoppas jag att alla de lökar jag satt i jord kommer upp till våren. 

Hannah Modighs hemsida hittar du här.

– Arbetet med ansökningarna har framför allt varit spännande, lärorikt och inspirerande. Samarbetet med övriga ledamöter i stipendierådet och referensgruppen har givit mig nya tankar och nya synsätt, inte minst inom de olika fälten av litteratur, säger Anna Clarén, representant för fotografi i Författarfondens stipendieråd.

Läs mer och se hela listan över stipendiater här.