Förbundsnytt | 16 Sept 2022 | SFF

De gräver vidare i SFFs historia  

SFFs arkivarie Corinne Ericson Reuterswärd är nu mitt uppe i arbetet med förbundsarkivet. I veckan fick hon sällskap av fotohistoriker Björn Axel Johansson för en riktig djupdykning i pärmar och papper.  

De gräver vidare i SFFs historia  

Foto: Felicia Gränd

SFFs förbundsarkiv innehåller allt från protokoll till gästböcker, och märkligt nog har en del av materialet återvänt till gatuadressen Artillerigatan 6 i Stockholm där allt började för 130 år sedan. Framgrävt är också uppmanade medlemsbrev med 1930-talets heta prisfrågor till kongresshandlingar från 1980-90-talen. 

Vid sidan av alla pärmar och papper finns objekten, som är snabbare att avläsa, och de äldsta utgåvorna av Fotografisk Tidskrift. I mitten av november blir det överlämning till Riksarkivet.

Vi tar vårt fotohistoriska ansvar

Här kan du läsa fotohistoriska texter skrivna av fotohistoriker Björn Axel Johansson. De är en del av ett långsiktigt arbete Svenska Fotografers Förbund bedriver. För oss handlar det om att ta ett konkret ansvar för fotohistorien och gräva där vi själva står, det vill säga i våra egna arkiv. Foto: Björn Axel Johansson. Läs mer