Förbundsnytt | 8 Juli 2022 | SFF

Förbundet önskar glad sommar!

Nu går vi på semester och laddar batterierna efter en vår med högt tempo.Vi är åter på plats den 8 augusti.  Foto: Karl Melander.

Förbundet önskar glad sommar!

Foto: Karl Melander

När jag sammanfattar mina första tid som verksamhetsledare för SFF känner jag stolthet över allt det vi åstadkommit. Men framför allt känner jag en stor tacksamhet för att få vara en del av SFF med allt engagemang, driv och gemenskap som finns inom förbundet – där ni medlemmar utgör dess starka ryggrad.

Jag kan tänka mig att alla de där remisserna, förhandlingarna och utredningarna som vi envisats med att lyfta i tid och otid de senaste månaderna, ibland kan känns långt borta från vardagen. Och att det stundtals kan tyckas högre prioriterat att vi finns där i det dagliga med rådgivning och praktiskt stöd. Saken är den att vi står i en rätt unik situation med möjlighet att påverka, förändra och förbättra inom upphovsrätten, privatkopieringssystemet, socialförsäkringssystemet och fler andra områden. Områden som vi vanligtvis enbart kan hjälpa er medlemmar med råd och guidning i hur ni ska bäst förhålla er till och navigera. Vårt förbund har – trots vår lilla storlek – en stark röst och jag hyser stor förhoppning om framsteg i ett flertal frågor.

För vissa är sommaren den mest intensiva tiden på året arbetsmässigt och för andra är det en tid för total avkoppling. Oavsett var just du står på den skalan så hoppas jag sommaren ger dig det du behöver mellan givande uppdrag eller tid att utveckla dina egna projekt till tid i hängmattan med en inspirerande bok och tid med nära och kära.

Vi är åter på plats den 8 augusti med nya kurser, nya medlemsförmåner, nya projekt och inte minst laddade för alla de remiss-, utrednings- och påverkansarbete i de frågor som vi ser kommer göra stor skillnad framåt.

Glad sommar!

Angelica Månsson-Gerde, verksamhetsledare