Fotoförfattarna | 9 Febr 2021 | SFF

Fördjupande Fotobokcirkel: tema landskap

Fotoförfattarna och Centrum för fotografi bjuder in till en fördjupande digital fotobokcirkel under tre tillfällen i mars där vi kommer att diskutera fotoböcker utifrån tema landskap.

Fördjupande Fotobokcirkel: tema landskap Foto: Svante Larsson. Foto på Svante Larsson: Pär Fredin

Foto: Svante Larsson. Foto på Svante Larsson: Pär Fredin

Vi startar i det amerikanska 70-talet och utgår från New Topographics, Stephen Shore och Ed Ruscha. Från de ytterst olika sätten att närma sig landskapet fortsätter vi med en annan stilbildande epok och skola – Dusseldorffskolan med t ex Bernd & Hilla Becher, Andreas Gursky, Candida Höfer. Vi avslutar i den svenska samtiden och tittar på aktuella exempel som Inka & Niclas, Ulf Lundin, Klara Källström och Thobias Fäldt och Mia Rogersdotter Gran. Vi ska djupdyka in i hur böckerna från de olika epokerna byggs upp, titta på vad som förenar och särskiljer och var man kan se spår i dagens böcker från tidigare epoker.
Inför cirkeln kommer kursledaren att ange några fotoböcker som ni ska reflektera över inför varje tillfälle.

Cirkeln leds av Svante Larsson, konstnär och fotograf som under många år undervisat som lektor vid Konstfack.
Denna cirkel gavs även hösten 2020.

När: Tisdagar: 16 mars, 23 mars och 30 mars. Kl: 10.00­–12.00.
Var: Digitalt på Zoom.
Kostnad: 400kr/person för medlemmar i Centrum för fotografi eller Svenska Fotografers Förbund. Övriga 500kr / person. Kursavgiften faktureras.
Antal deltagare: Max 10 stycken.
Deadline: 1 mars. Anmälan är bindande men om lägsta antal kursdeltagare inte uppnås förbehåller vi oss rätten att ej genomföra cirkeln. Fullbokat. Håll utkik efter kommande cirklar.

Fotobokcirkeln är ett samarbete mellan Fotoförfattarna/Svenska Fotografers Förbund och Centrum för fotografi.