Fotoförfattarna | 24 Jan 2022 | SFF

Fotoboksfeedback med Klara Källström & Thobias Fäldt

Under våren erbjuder vi dig som har en fotoboksidé att få feedback på ditt projekt. Fem deltagare träffas vid tre tillfällen i en grupp ledd av Klara Källström & Thobias Fäldt.

Fotoboksfeedback med Klara Källström & Thobias Fäldt

Thobias Fäldt och Klara Källström. Foto: Foto: B-B-B-Books

Den första omgången fokuseras kring presentation och intention, där varje deltagare berättar om sitt projekt samt ger några ingångspunkter i vilken typ av bok som den vill göra. Andra mötet berör sekvens och rytm, hur arbetet fungerar som serie. Den tredje träffen har tonvikt på bokens produktion och cirkulation. Inför den sista träffen skriver samtliga deltagare en kortare text som introducerar arbetet och hur det är gestaltat. Texten kan exempelvis användas som presentation av boken om den ska skickas till en dummy-tävling eller liknande. 

Klara Källström och Thobias Fäldt driver tillsammans med formgivarduon 1:2:3 förlaget B-B-B-Books genom vilket de gett ut 15 böcker. Källström och Fäldts arbeten kommer att ställas ut i deras hittills största utställning i Sverige på Hasselblad Center sommaren 2023. Tidigare har de bland annat ställts ut på Krakow Photomonth, Unseen i Amsterdam och Aperture Foundation i New York. 2018 förvärvade Tate Modern i London samtliga av deras böcker till sin samling och sedan 2018 driver de FG2 i Göteborg. Klara och Thobias har medverkat i ett flertal juryarbeten, bland annat vid Svenska Fotobokspriset 2019, Kassel Dummy Award 2016 och för residenset vid Sune Jonsson Centrum för dokumentärfotografi 2020. Klara undervisar även i fotografi vid Enheten för film, fotografi och litterär gestaltning vid HDK-Valand, Göteborgs universitet.

Tisdag 1/3 kl. 9-12
Tisdag 5/4 kl .9-12
Tisdag 17/5 kl. 9-12

(anmälan gäller för alla tillfällen)

Var: digitalt

Anmälan: Skicka en beskrivning av ditt projekt (max 1500 tecken) samt kontaktuppgifter till info@centrumforfotografi.se senast den 13/2. Efter att du har fått din plats bekräftad är du anmäld till kursen.

Antal deltagare: 5

Kostnad: 800 kr ink moms för medlemmar i CFF eller Svenska Fotografers Förbund Kursavgiften faktureras.

Fotoboksfeedbacken är ett samarbete mellan Fotoförfattarna/Svenska Fotografers Förbund och Centrum för fotografi.