Fotoförfattarna | 3 Febr 2021

Fotoboksfeedback med Klara Källström

Under våren erbjuder vi dig som har en fotoboksidé du gärna vill utveckla att få feedback på ditt projekt. Fem deltagare träffas vid tre tillfällen i en grupp ledd av Klara Källström.

Fotoboksfeedback med Klara Källström Klara Källström. Foto: B-B-B-Books

Klara Källström. Foto: B-B-B-Books

Den första omgången fokuseras kring presentation och intention, där varje deltagare berättar om sitt projekt samt ger några ingångspunkter i vilken typ av bok som den vill göra. Andra mötet berör sekvens och rytm, hur arbetet fungerar som serie. Den tredje träffen har tonvikt på bokens produktion och cirkulation. Inför den sista träffen skriver samtliga deltagare en kortare text som introducerar arbetet och hur det är gestaltat. Texten kan exempelvis användas som presentation av boken om den ska skickas till en dummy-tävling eller liknande. 

Klara Källström driver tillsammans med Thobias Fäldt och formgivarduon 1:2:3 förlaget B-B-B-Books genom vilket de gett ut 15 böcker. Källström och Fäldts arbeten har bland annat ställts ut på Krakow Photomonth, Unseen i Amsterdam och Aperture Foundation i New York. 2018 förvärvade Tate Modern i London samtliga av deras böcker till sin samling och sedan 2018 driver de FG2 i Göteborg. Klara har medverkat i ett flertal juryarbeten, bland annat vid Svenska Fotobokspriset 2019, Kassel Dummy Award 2016 och för residenset vid Sune Jonsson Centrum för dokumentärfotografi 2020. Klara undervisar i fotografi vid Enheten för film, fotografi och litterär gestaltning vid HDK-Valand, Göteborgs universitet. 

När:
Torsdag 25:e februari 09:30-11:30
Måndag 29:e mars 13:00-15.00
Fredag 14:e maj 09:30-11:30
(anmälan gäller för alla tillfällen)

Var: Digitalt
Fullbokat.
Antal deltagare: 5
Kostnad: 400 kr ink moms för medlemmar i Svenska Fotografers Förbund eller Centrum för fotografi. Övriga 500 kr/person. Kursavgiften faktureras. 

Fotoboksfeedbacken är ett samarbete mellan Fotoförfattarna/Svenska Fotografers Förbund och Centrum för fotografi.