Fotoförfattarna | 1 Sept 2021 | SFF

Fotoförfattarna inleder samarbete med Svenska institutet i Paris

Fotoförfattarna disponerar en av Svenska institutets gästlägenheter under det två första veckorna i mars och de två första veckorna i november för att erbjuda en arbetsvistelse. Sista ansökningsdag för vistelse i mars är 15 oktober. 

Fotoförfattarna inleder samarbete med Svenska institutet i Paris Svenska institutet i Paris, foto: Julien Bourgeois.

Svenska institutet i Paris, foto: Julien Bourgeois.

Stipendiet kan sökas två gånger per år och består av två veckors vistelse i en av Svenska institutets gästlägenheter samt ett resebidrag på 5.000kr.

– Vi är väldigt glada att vi kan presentera detta nya samarbete med Svenska institutet. Stipendiet innebär en värdefull möjlighet till kunskapsutbyte, och ett fint tillfälle för fotografer att stärka sin internationella etablering, säger Annika Thörn Legzdins, ordförande Fotoförfattarna inom Svenska Fotografers Förbund.

Svenska institutets sex gästlägenheter är belägna i Sveriges enda kulturhus utomlands: en 1500-talsbyggnad i Marais-kvarteren mitt i Paris. Fotografer som är medlemmar i Fotoförfattarna inom SFF har nu möjlighet att ansöka om två veckors vistelse i gästbostaden.

– Paris är ett av fotografins absoluta centra. Därför är vi så glada över vårt nya samarbete med Svenska Fotografers Förbunds Fotoförfattarsektion som underlättar för svenska fotografer att komma hit för att inspireras, skapa och knyta kontakter, säger Ewa Kumlin, chef på Svenska Institutet i Paris.

Ansökningsperioder:
1 september – 15 oktober 2021 (för vistelse i mars 2022)
1 mars – 15 april 2022 (för vistelse i november 2022)

Vistelseperioder:
Första två veckorna i mars 2022
Första två veckorna i november 2022

Se kriterier här.
Ansökan är öppen – du hittar den här.

Är du medlem i Svenska Fotografers Förbund och vill gå med i Fotoförfattarna? Maila då sff@sfoto.se

Svenska institutet är en statlig myndighet som har till huvuduppgift att sprida kunskap om Sverige i utlandet och att svara för utbyte med andra länder inom kultur, utbildning, forskning och samhällsliv. Verksamheten finansieras genom anslag från statsbudgeten. Svenska institutet i Paris är en enhet i SI:s verksamhet och är Sveriges enda kulturhus utomlands beläget i Hôtel de Marle, ett stadspalats från 1500-talet. I byggnaden finns också sex gästbostäder tillhörande verksamheten.