Förbundsnytt | 9 Mars 2018 | SFF

Skydda din upphovsrätt med iDefendo

SFF samarbetar med iDefendo och kan erbjuda våra medlemmar ett förbättrat skydd av upphovsrätten vid bildleveranser.

iDefendo är en molnbaserad fillagringstjänst särskilt framtagen för att spåra leveranser och användande av upphovsrättsligt skyddat material. På hemsidan går det att grafiskt följa delnings- och nedladdningsprocessen och se exakt när filer och länkar hämtats av mottagaren. I stället för filer kan du även skicka spårbara länkar till dina kunder som dessa använder vid digital publicering av fotografierna. I digitala sammanhang blir kontrollen över dina fotografiers spridning mycket hög. En annan viktig fördel är att det går att i varje steg hävda ägande av sin produkt.

– Vi är glada att kunna erbjuda SFFs medlemmar en produkt anpassad för deras behov. Vi vill göra det enklare för båda parter att göra rätt och att följa uppsatta överenskommelser, säger Peter Jidesten, iDefendo.

Upphovsrätten är egentligen väldigt enkel: du äger rättigheterna till det du skapat. Problemet är oftast inte rättigheterna utan att 1) få de som licensierar materialet att följa ingångna avtal och 2) att bevisa sin sak i de fall avtalen inte följs. 

-Vi hoppas att iDefendo ska hjälpa fotografer att hävda de rättigheter de juridiskt faktiskt redan har, säger Peter Jidesten, iDefendo.

Medlem i SFF får genom att nyttja nedan kod 75% på samtliga iDefendos tjänster.
Du hittar kampanjkoden på inloggad sida. 

För ytterligare information kontakta Peter Jidesten på iDefendo
Telefon: 0723 66 85 42
Epost: peter@idefendo.com
Hemsida: http://www.idefendo.com