Förbundsnytt | 11 Sept 2019 | SFF

Skydda din upphovsrätt med iDefendo

SFF samarbetar med iDefendo och kan erbjuda medlemmar ett förbättrat skydd av upphovsrätten vid bildleveranser. SFF stärker sitt medlemserbjudande genom att medlemmar nu har tillgång till tjänsten helt kostnadsfritt (värde 180 kr/månad). 

iDefendo är en molnbaserad fillagringstjänst särskilt framtagen för att spåra leveranser och användande av upphovsrättsligt skyddat material. På hemsidan går det att grafiskt följa delnings- och nedladdningsprocessen och se exakt när filer och länkar hämtats av mottagaren. I stället för filer kan du även skicka spårbara länkar till dina kunder som dessa använder vid digital publicering av fotografierna. I digitala sammanhang blir kontrollen över dina fotografiers spridning mycket hög. En annan viktig fördel är att det går att i varje steg hävda ägande av sin produkt.

Du kan även koppla din Dropbox till iDefendo för löpande ip-skydd.

-Vi är måna om att fotografer enkelt ska kunna hävda de rättigheter de juridiskt faktiskt har och erbjuder därför våra tjänster nu kostnadsfritt till medlemmar i Svenska Fotografers förbund, säger Peter Jidesten, iDefendo. Med tydlighet kring vad som gäller skapas en mer hållbar marknad fortsätter han.

Upphovsrätten är egentligen väldigt enkel: du äger rättigheterna till det du skapat. Problemet är oftast inte rättigheterna utan att 1) få de som licensierar materialet att följa ingångna avtal och 2) att bevisa sin sak i de fall avtalen inte följs.

Som SFF-medlem har du kostnadsfri tillgång till tjänsten (värde 180 kr/månad).
Du hittar kampanjkoden på inloggad sida här

För ytterligare information kontakta Peter Jidesten på iDefendo
Telefon: 0723 66 85 42
Epost: peter@idefendo.com
Hemsida: http://www.idefendo.com