Förbundsnytt | 10 Nov 2021 | SFF

Nationell strategi för kreativa näringar

I fredags presenterade kulturminister Amanda Lind ytterligare en utredning av intresse för oss. Ekonomen och förläggaren Tobias Nielsén har fått i uppdrag av regeringen att ta fram en nationell strategi för att främja och utveckla kulturella och kreativa näringar för de kommande 10 åren. Den så kallade KKN-utredningen ska presenteras i maj 2022.

-Detta är en av flera viktiga nya och pågående utredningar som påverkar yrkesverksamma kulturskapares framtid. Vi ser att den kan ta upp och lösa en del viktiga frågor för fotografer som bedriver sin verksamhet som egenföretagare, vilket merparten av våra medlemmar gör, säger Paulina Holmgren, ordförande Svenska Fotografers Förbund.

I återstartsutredningen som presenterades tidigare i höstas föreslogs både en SGI-utredning och denna KKN-utredning. Vissa delar i återstartsutredningen har även tagits med i budgetplanering för implementering 2022. Kvar finns en lång rad andra förslag som inom kort ska gå ut på remiss, vilket meddelades på samma presskonferens i fredags.

Läs mer här