Förbundsnytt | 28 Mars 2023

Snart får Sök fotograf ett lyft

Tobias Strollo, projektledare, och UX-designer på webbyrån Strollo & Co, arbetar just nu med att förbättra vår tjänst Sök Fotograf. Vi har ställt några frågor till honom.

Snart får Sök fotograf ett lyft

Foto: Fredrik Sederholm

Berätta, vad är det med tjänsten som ni utvecklar?
Sökfunktionen kommer att bli mycket bättre och med nya Sök Fotograf kommer det bli lättare och smidigare för bildköpare/kunder att hitta fotografer, filmare och retuschörer både på en specifik plats och inom rätt område, det kan vara stad, kommun eller län. Det känns superkul att arbeta med det här för det är en så värdefull tjänst!

Du var även ansvarig 2017 när vi gjorde om vår webb- varför ingen egen Sök fotograf då?
För att SFF inte hade resurser då och valde en gratis extern variant tillsammans med Find Creatives och Portfoliobox. Det var en bra lösning då men den innebar att förbundet inte hade så stor kontroll över utvecklingen. Vad vi gör nu är att vi ”plockar hem” tjänsten till förbundets egna miljö. SFF får kontroll och kan fortsätta att utveckla den internt. Känns roligt att förbundet vill ha kvar tjänsten och den kommer bli ett lyft!

Vilka fotografer riktar sig tjänsten till?
Alla fotografer, filmare och retuschörer som vill få nya uppdragsgivare eller bli hittade av nya kunder.

Kan man förbereda sig på något sätt innan lanseringen? 
Svar ja. Samla ihop ditt bildmaterial som du vill visa för framtida kunder i mappar på skrivbordet. Och ta ett självporträtt för presentationen, jag har förstått att det är svårt för fotografer att fixa porträtt på sig själva.

När kommer lanseringen ske?
Vi siktar på veckan före årsstämman! Så runt 10-12 maj.

Foto: Fredrik Sederholm

Namn: Tobias Strollo
Hemsida: Strollo& Co  
Kunder: SFF, RFSL, SWEDWATCH, BUP, ABF STOCKHOLM, WWF, SIWI

Sök Fotograf
Tjänsten för medlemmar i Svenska Fotografers Förbund har uppdaterats digitalt i omgångar, sist 2017 då SFF utvecklade den tillsammans med Portfoliobox/Find Creatives. För dig som redan har en profil kommer ditt innehåll migreras till den nya sajten och du kommer få meddelande om det så att du kan uppdatera. Till dig som ännu inte har skapat en profil kommer vi skicka unik länk när sajten är uppe. Har du frågor om tjänsten? Kontakta jenny.morelli@sfoto.se

Bli medlem i Svenska Fotografers Förbund

Det finns många goda skäl att vara medlem i Svenska Fotografers Förbund.  Vi har organiserat fotografer sedan 1895 och är Nordens största intresseorganisation för alla som är yrkesverksamma inom fotografi. Ansök här