Förbundsnytt | 1 April 2020 | SFF

SFFs krisfond delar ut pengar och öppnar ansökan igen

I början av coronakrisen startade Svenska Fotografers Förbund en krisfond. Syftet var att snabbt stötta enskilda fotografer och andra aktörer på det fotografiska fältet som drabbas av inkomstbortfall. Nu har 43 sökande fått stöd och den 1 april öppnar ansökan igen.

– Vi har läst genom många hjärtskärande berättelser och vi vet att det är många som behöver hjälp och vi kan inte hjälpa alla. I den här omgången delade vi ut 215 000 kronor till 43 sökande som vi kommer kontakta inom kort, vi vill att pengarna snabbt ska komma till de som exempelvis står helt utan inkomst denna månad, säger Paulina Holmgren, ordförande för SFF.

– Vi har tittat på vilka som har det mest akut, både privatekonomiskt och i företaget. Vi ger stöd till fotografer som arbetar redaktionellt och kommersiellt, porträtt- och bröllopsfotografer, naturfotografer, bildjournalister, konstnärer, bokproducenter, sportfotografer, mäklarfotografer, de som föreläser och håller workshops, fotoassistenter och många som jobbar med dokumentation av möten, konferenser, musik-/teater och scenuppträdanden, säger hon.

Kommittén består av SFFs ordförande Paulina Holmgren, Eric Asp, Lotta B Gyllensten och Lena Granefelt från styrelsen samt ordförande Annika Thörn Legzdins från Fotoförfattarnas styrelse.

Krisfonden öppnar igen för ytterligare ansökningar 1 april och stänger 8 april kl. 23.59. Ansökan är öppen för alla, även för icke-medlemmar och för er som sökt tidigare och fått avslag i första omgången. Här ansöker du

Kontakt: krisfond@sfoto.se

För dig som vill skänka pengar:
Institutioner, organisationer, företag och privatpersoner: Så här kan ni skänka pengar: Swisha till Svenska Fotografers Förbund på nummer 123 484 32 56 och märk din betalning med “Krisfond + avsändare”-.