Förbundsnytt | 24 Aug 2020

Sök stipendier i höst

Hösten närmar sig och vi tipsar om stipendier som finns att söka i höst.

Sök stipendier i höst

Författarfonden
Ansökningsperioden för Författarfondens arbetsstipendier är öppen 20 augusti – 21 september. Stipendierna kan sökas av upphovsmän till litterära verk: författare, översättare, tecknare och fotografer. Denna höstomgång fördelas också särskilda arbetsstipendier som även kan sökas av kulturjournalister. Läs mer här.

Konstnärsnämnden
Projektbidrag inom bild och form och residens i utlandet. Samtliga stipendier är avsedda för enskilda, främst frilansande konstnärer däribland fotografer. Läs mer om de olika bidragen och sista ansökningsdagar här.

IV – individuell visningsersättning
Du som har sålt ett verk exempelvis till en kommun, kyrkan, ett landsting eller en statlig institution kan ha rätt till en ersättning för att verket visas för allmänheten. Individuell visningsersättning är ett statligt anslag (sedan 1997) som Bildupphovsrätt ansvarar för att betala ut. Sista registreringsdag är 15 september. Läs mer här.

Kulturstöd Göteborgs Stad
Det finns flera olika kulturstöd som du inom det fria kulturlivet i Göteborg kan ansöka om. Bland annat Produktionsstöd för film och rörlig bild som har deadline 16 september. Läs mer här.