Förbundsnytt | 29 Maj 2019 | SFF

Vi förstärker vår juridiska kompetens med Malin Edin

Vi förstärker vår juridiska kompetens med Malin Edin som börjar på kansliet i augusti. Malin har tidigare arbetat som praktikant. Vi ställer några frågor. Foto: Robert Blombäck.

Vi förstärker vår juridiska kompetens med Malin Edin

Vad har du specialiserat dig på inom juridiken?
Jag har specialiserat mig inom immaterialrätt och IT-rätt, och särskilt upphovsrätt. Jag har även läst europeisk avtalsrätt och konstjuridik vid Universiteit Maastricht i Nederländerna. Utöver juridik har jag läst konstvetenskap i ett år, och även en termin akademisk engelska.

Vad har du jobbat med tidigare?
Jag har arbetat med redovisning på Stromma Stockholm som är ett företag inom turistnäringen och med skatterätt på Skatteverket med både individbeskattning och företagsbeskattning.

Hur känns det att börja hos oss?
Jag ser fram emot att få fördjupa mig mer inom det rättsområde jag är mest intresserad av, att arbeta i en bransch som engagerar mig och att få arbeta nära kreativa personer. Det känns väldigt kul att jag får chansen att arbeta med juridik på ett sätt som i viss mån även rör mitt konstintresse. Ser självklart även fram emot att få lära mig mer om förbundet och alla medlemmar!

Och vad gör du när du inte jobbar?
Då vill jag helst gå på museum, läsa, yoga och umgås med mina vänner.