Förbundsnytt | 4 Juli 2024 | SFF

Workshop: Skaffa en plan för 2025

”Hur framtidssäkrar jag min verksamhet?” Under hösten erbjuder SFF en workshop följd av individuell coachning tillsammans med Sofie Marin, Arts Dynamics.

Workshop: Skaffa en plan för 2025

Foto: Elisabeth Olsson Wallin

Hur ska jag förhålla sig till alla förändringarna som pågår nu? Hur når jag ut i samtidens myller med min kunskap?  

Sofie Marin har lång erfarenhet av att hjälpa kreativa frilansare inom konst och musik med strategi och verktyg för att ställa om till det digitala landskapet, marknadsföra sig, växa och utvecklas. Hennes kompetens är just gränslandet mellan konstnärskap, företagande, framtidsfrågor, digitalisering och ny teknologi. Sofies metodik utgår från dina styrkor i din yrkesroll och syftet är att hjälpa dig skapa en individuell plan för din verksamhet för det kommande året och konkretisera vad du behöver göra för att ta nästa steg.   

När: Hösten 2024  (Start den 27 augusti).
Vad: Frukostföreläsning, heldagsworkshop och individuell rådgivning. 
Var: Digitalt och en workshop i Stockholm den 15 oktober mellan 9.30-16.30. (Plats meddelas senare) 

Kostnad för SFF-medlemmar: 3000 kronor exkl. moms. Icke medlemmar 4000 exkl. moms. För medlemmar betalar vi dessutom ut resebidrag för den som bor utanför Stor-Stockholm.

Program 

Den 27 augusti startar vi med en öppen frukostföreläsning där Sofie ger sin analys av framtidstrender och hur man kan tänka kring dessa för att kunna ställa om. (Vill du enbart delta på den öppna frukostföreläsningen anmäler du dig här. Om du vill delta i hela coaching-programmet anmäler du dig nedan.)

15 oktober:  Heldagsworkshop. (Centralt i Stockholm, plats meddelas senare) Under förmiddagen går vi igenom hur man förstår sig på framtidstrender, varför det är viktigt och lyfter exempel på trender som nu påverkar stillbild och rörlig bild. På eftermiddagen följer grupparbeten och individuellt arbete med att konkretisera vad dessa trender betyder för just din verksamhet och vad du behöver göra för förändringar och satsningar under kommande året.  

I nära anslutning till workshopen får alla deltagare en timmes individuell coachning digitalt för att konkret gå igenom tankar och idéer samt få stöd i att sätta sin verksamhetsplan för 2025. 

Sofie Marin är grundare och VD för From Sweden Productions och Arts Dynamics, ett utbildningsföretag med internationellt nätverk för yrkesverksamma inom kulturella och kreativa branscher. Sofie har sin bakgrund inom scenkonst- och musikområdet (från bland annat Dramaten, Kungliga Operan, Folkoperan, Malmö musikteater och STIM) och är kulturstrateg, rådgivare och konsult. Hon hjälper kreativa frilansare, företagare och entreprenörer inom konst och kultur att digitalisera, marknadsföra och växa. Hon är även en flitigt anlitad föreläsare och moderator med mångårig chefs- och ledarerfarenhet inom kulturella och kreativa branscher i Sverige och internationellt. Sofies specialitet är gränslandet mellan konstnärskap, företagande, framtidsfrågor, digitalisering och ny teknologi och Sofie har lett liknande föreläsningar, workshops och coaching för bland annat Kulturakademin, Musikalliansen och Föreningen Svenska Tonsättare. 

Läs mer om Arts Dynamics. 

Läs mer om Sofie Marin här  

Antalet platser är begränsat och du ansöker här nedan genom att kort beskriva din verksamhet och varför just du vill delta på workshopen och få individuell coaching. I urvalet kommer hänsyn tas till att skapa en dynamisk grupp med bred spridning inom olika områden av fotografin, likväl som geografisk hemvist, ålder och kön.

Motivera kort varför just du vill delta. Berätta gärna om något konkret om de utmaningar du själv står inför.
Är du medlem i Svenska Fotografers Förbund?
För medlemmar kostar denna workshop 3000 kronor exkl. moms. För icke-medlemmar 4000 kronor exkl. moms. SFF-medlemmar utanför Stor-Stockholm får resebidrag för att komma på workshopen. Vill du bli medlem kontakta martin.halldin@sfoto.se