Fotobokspriset | 24 Jan 2018 | SFF

Fotoboksdagen 10 mars 2018

Boka in lördag 10 mars 2018! Svenska Fotobokspriset delas ut och vi arrangerar en heldag om fotoboken på Hilton Slussen i Stockholm. 

Fotoboksdagen 10 mars 2018 Foto: Erik Kessels

Vi har bland annat bjudit in Eriks Kessels, holländsk designer och curator med stort intresse för fotografi som förläsare till fotoboksdagen. Det blir ett unikt tillfälle att möta en inspirerande och underhållande talare.

– Jag uppskattar att bli inbjuden som talare till fotoboksdagen och kommer bland annat prata om min senaste publikation som ger insikt i hur man samlar och redigerar fotografier man hittar online eller på loppmarknader, säger Erik Kessels.

Erik Kessels har gett ut ett 50-tal fotoböcker i olika serier med framför allt återfunna bilder och curerat flera stora utställningar. Kessels blev nominerad till Deutsche Börse Photographys Prize 2016. Läs mer om honom här. Foto på Erik Kessels: Självporträtt

Under dagen blir det också bokbord där fotografer själva säljer sina böcker, samtal om fotografi och fotoböcker, portfolioreview, fotoboksutställning och workshop.

På kvällen är det sedvanlig utdelning av Svenska Fotobokspriset. Det blir samtal med de 5 nominerade till Svenska Fotobokspriset 2018 innan vinnaren annonseras varpå följer festligt mingel i foajen. Vilka de nominerade är presenteras i slutet av januari.

Mer utförligt program om dagen kommer, men boka redan nu in lördag 10 mars i din kalender.

Hälsningar,
Magnus Westerborn, ordförande Fotoförfattarna inom Svenska Fotografers Förbund

Dessa fem personer sitter i Svenska Fotoboksprisets jury 2018.

Läs en intervju med Erik Kessels från Fotografisk Tidskrift #3 2016: Jakten på det imperfekta