Fotobokspriset | 7 Febr 2020

Fyra frågor till Annika Thörn Legzdins

Nu är de nominerade till Svenska Fotobokspriset 2020 ute och vi ställer ett par frågor till Fotoförfattarnas ordförande Annika Thörn Legzdins om hur arbetet gått.

Fyra frågor till Annika Thörn Legzdins

Foto: Åsa Anesäter

Vad vill du säga om årets inlämnade fotoböcker?
Jag tycker att det är jätteroligt att det är så många som har lämnat in till 2020-års Fotobokspris. Det är ett rekordstort antal!

Du är sammankallande av juryn, har du något att säga om deras arbete? 
Vi har haft en extremt kompetent jury med gedigen kunskap inom fotografi, konst, fotoboksproduktion -och publicering vilket jag är väldigt glad över. Processen har tack vare juryns erfarenhet och kunskaper gått smidigt trots att så många böcker kommit in.

Några jurymedlemmar har varit inblandade i produktionen av böckerna som lämnats in, hur förhåller ni er till det?
Vi har tydliga kriterier för hur juryarbetet ska gå till som innehåller jävsregler för arbetet i juryn.
Har man varit inblandad i en produktion så anmäler man jäv. Då är man vare sig med i diskussion eller omröstning – man utesluts således helt från processen.
Kriterierna för juryn och jäv går att läsa här.

Om man är sugen på mer information om de nominerade, var kan man hitta det?
För fortsatta samtal och möten välkomnar vi er till Bio Rio i Stockholm kl 16 den 11 mars. Där kommer det även att bli en föreläsning med den prisbelönta amerikanska fotografen Susan Meiselas och mingel med bubbel efter galan. Här finns mer information om 11 mars samt anmälan till föreläsning och galan. 

Välkomna!