Fotoförfattarna | 23 Okt 2020

3 x 20 min om bokpublikation - från idé till färdig bok

Välkommen på ett samtal om bokpublikation med fokus på processen, från ide till färdig bok. Torsdag 29 oktober kl.19.00-21.00. Kvällen inleds med 3 föredrag à 20 minuter och avslutas med ett gemensamt samtal och reflektioner om eventet.

3 x 20 min om bokpublikation - från idé till färdig bok

Mia Rogersdotter Gran - Älven.

Föredragshållare är: Emanuel Cederqvist från Blackbook Publications, Mia Rogersdotter Gran som kommer berätta om sin självpublicerade bok Älven, och Linda Bergman som driver Boris Press och är chefredaktör för VERK tidskrift.

Blackbook Publications startades i Göteborg år 2009 av en grupp fotografer och konstnärer som ville göra böcker utanför de traditionella förlagens gränser.
– Vi upplevde att de traditionella förlagen ofta saknade visioner om att nå ut med sina böcker utanför bokmässor och bokhandel. Vår ambition är att experimentera med bokens fysiska och mentala förutsättningar och föreställningar samt använda internet som främsta informations och distributionskanal, en plattform där hela världen finns tillgänglig som mötesplats för egenpublicerade böcker.

Mia Rogersdotter Gran jobbar med olika medier såsom fotografi, video och text – ofta i installations form eller i publikationer. Hennes arbeten startar från en undersökande process som ofta är synlig i resultatet. Hon ställer frågor om kollektiva och invanda sätt för samhället att se och vara i naturen. Hon intresserar sig för hur identitet och bakgrund skapar uppfattningar om den verkligheten jaget befinner sig i. Mia Rogersdotter Gran kommer att berätta om hennes självpublicerade bok Älven.

Linda Bergman är konstnär, konstvetare och skribent/kritiker. Hon är medgrundare av och chefredaktör för VERK tidskrift och tilldelades 2018 Publishingpriset och 2020 Dynamostipendiet av Bildkonstnärsfonden för sitt arbete med VERK. Hon driver också förlaget Boris Press som ger ut fotolitteratur. Linda Bergman kommer att berätta om arbetsprocesser kring olika typer av publikationer, tryckta och digitala.

Mötet kommer att ske digitalt via Zoom. För att delta behöver du ladda ner zoom appen på din dator eller smartphone, gör gärna detta i god tid. Några minuter innan avsatt tid kommer du att bli insläppt på mötet via länken: https://zoom.us/j/97815674253?pwd=RnhPa1ZEVE9haXNsbmJkMWJOZzg3QT09

Ange:
Meeting ID: 978 1567 4253
Passcode: 256611
 
Sitt gärna i ett tyst och avskilt rum där du kan lyssna och prata ostört.
Välkomna!
 
Kvällen arrangeras av Fotoförfattarna/Svenska Fotografers Förbund och Centrum för fotografi med stöd av Västra Götalandsregionen.