Fotoförfattarna | 18 Okt 2013

Fotoböcker till Kina

På den internationella fotofestivalen P.I.P i Pingyao Kina visade Fotoförfattarna nu i september fotoböcker från de senaste 10-årens nomineringar till Svenska Fotobokspriset. Foto: Magnus Westerborn.

Fotoböcker till Kina Foto: Magnus Westerborn


Foto: Magnus Westerborn

Festivalen som arrangerades för 13:e gången hålls i den gamla historiska staden på ett område där det tidigare låg en dieselmotor-fabrik. Närmare 2000 fotografer från hela världen ställde ut bilder i de gamla fabrikslokalerna runt om i den gamla kinesiska staden. De svenska fotoböckerna, utlagda på ett enormt träbord i biblioteket, rönte stor uppmärksamhet. Där var hela tiden besökare och internationella curators som cirkulerade runt bordet och bläddrade i böckerna.

 

Fotoförfattarnas ordförande Magnus Westerborn var på plats tillsammans med styrelseledamoten Tomas Wågström. Deras förhoppning är att någon av de deltagande fotograferna uppmärksammas och att den uppmärksamheten leder till ytterligare kontakt. Efter festivalen donerade Fotoförfattarna samtliga böcker till Pingyaos bibliotek via festivalen.