abcdefefhsi
Fotoförfattarna | 2 Nov 2022

Fotobok Gbg släpper festivalprogrammet

Efter fyra års uppehåll och i nytt samarbete med Centrum för fotografi är Göteborgsfestivalen med fullt fokus på fotoböcker tillbaka – idag släpps programmet.

Fotobok Gbg släpper festivalprogrammet

Grafisk bild: Fotobok Gbg

 Årets program innehåller bland annat utställningar av fotoböcker från Georgien, Lettland och Chile, med utgångspunkt i de utställningarna följer också tre föreläsningar. Vid sidan av detta så är programmet fullt av artist talks av lokala fotografer samt en utomhusutställning som kommit till efter ett Open Call.

Fokuset på årets festival blir blandningen mellan det lokala och det internationella, vi vill visa upp spännande influenser från andra delar av världen för göteborgspubliken och samtidigt låta mångfalden av lokala fotografer ta plats på scenen, berättar Tina Umer och Mercè Torres Ràfols projektledare på Fotobok Gbg 2022.

Under dagarna kommer publiken få möta olika fotografer och bildskapare i en rad samtal och föreläsningar, musik och mingel samt en fotoboksmarknad som kommer äga rum på söndagen. Det finns även möjlighet att utveckla sin egen kreativitet genom en rad workshops som arrangeras parallellt med festivalen, i Riso-tryck, att själv göra ett zine (en mindre publikation) av sina bilder och feedback på ett pågående fotoboksprojekt. I samband med festivalen kommer Göteborgs universitetsbibliotek att visa sina samlingar av Artists’ books. Anmälan till workshops och visningen sker separat, mer info på http://www.fotobokgbg.com.

Festivalen äger rum mellan den 17-20 november på Göteborgs Litteraturhus, Heurlins plats 1.

Du hittar hela festivalprogrammet här.

Festivalen arrangeras med stöd från Fotoförfattarna inom förbundet.