Fotoförfattarna | 28 Jan 2023 | SFF

Fotoboksutställning och samtal med Agneta Ekman Wingate | Uddevalla

Den 16 januari är det premiär för en turnerande fotoboksutställning på regionala bibliotek i Västra Götalands Regionen. Först ut är Uddevalla bibliotek, och i samband med utställningen blir det också samtal med fotoförfattaren Agneta Ekman Wingate. 

Fotoboksutställning och samtal med Agneta Ekman Wingate | Uddevalla

CFF – Centrum för fotografi har curerat en fotoboksutställning som består av elva utvalda fotografiska böcker som har getts ut de senaste tre åren av regionala fotografer i Västra Götaland. Här representeras flera genrer och format som visar på den bredd som finns inom det fotografiska uttrycket. Utställningen kommer att turnera under våren 2023 på regionala bibliotek. Urvalet av böcker kommer ändras från bibliotek till bibliotek. 

Till Uddevalla bibliotek har Centrum för Fotografi bjudit in fotografen Agneta Ekman Winegate som är en internationellt uppmärksammad fotograf. 1967 publicerade hon boken Tall-Maja som anses vara den första konceptuella fotoboken i Sverige. På samtalet i Uddevalla kommer vi prata om hennes senaste publicerade bok, Trösta mig humlemor.

Böckerna i Uddevalla utställningen är av: Tore Hagman, Susanne Otterberg, Emanuel Cederqvist, Tanja Mueller, Alice Hedström, Tina Umer, Anna Strand, Erik Betshammar, Ines Sebalj, Klara Källström & Thobias Fäldt och Agneta Ekman.

Evenemanget är ett samarbete mellan CFF – Centrum för fotografi, Fotoförfattarna inom förbundet och Västra Götalandsregionen. 

Var: Uddevallas Bibliotek, Södergatan 26, 451 40 Uddevalla
När: Samtal med Agneta Ekman Wingate, tisdagen den 31 januari klockan 18.00 

Fotoboksutställningen pågår 16 januari – 28 februari.