Fotoförfattarna | 5 Febr 2023 | SFF

Fotoboksutställning och samtal med Jan Töve | Ulricehamn

Den 8 februari är det dags för det sista nedslaget av den turnerande fotoboksutställningen på regionala bibliotek i Västra Götalands Regionen. Sist ut är Ulricehamns bibliotek, och i samband med utställningen blir det också samtal med fotoförfattaren Jan Töve. 

Fotoboksutställning och samtal med Jan Töve | Ulricehamn

Foto: Felicia Gränd

CFF – Centrum för fotografi har curerat en fotoboksutställning som består av elva utvalda fotografiska böcker som har getts ut de senaste tre åren av regionala fotografer i Västra Götaland. Här representeras flera genrer och format som visar på den bredd som finns inom det fotografiska uttrycket. Utställningen kommer att turnera under våren 2023 på regionala bibliotek. Urvalet av böcker kommer ändras från bibliotek till bibliotek. 

Till Ulricehamns bibliotek har Centrum för fotografi bjudit in fotografen Jan Töve för ett samtal om hans publikationer. Hans fotografi utgår från landskapet i vid bemärkelse där människa, miljö och samhälle kommenteras eller ingår. Jan arbetar nästan alltid tematiskt med olika projekt vilket kommer till uttryck i hans böcker. 

Böckerna i Ulricehamn utställningen är av: Tanja Mueller, Helga Härenstam, Eva Terez Gölin, Anna Strand, Ines Sebalj, Erik Betshammar, Susanne Otterberg, Erik Malm, Agneta Ekman Wingate, Tore Hagman, Alice Hedström och Jan Töve. 

Evenemanget är ett samarbete mellan Centrum för fotografi, Fotoförfattarna inom förbundet och Västra Götalandsregionen. 

Var: Ulricehamns Bibliotek, Bogesundsgatan 22, 523 86 Ulricehamn
När: Samtal med Jan Töve, 8 februari klockan 18.00

Fotoboksutställningen pågår 8 februari – 8 mars.