Fotoförfattarna | 19 Sept 2022

Fotofokus: Fotografin som utlopp för det mänskliga behovet av kreativt skapande

Vad är det som gör foto till ett så bra utlopp för det kreativa behovet? Kan hobbyn bli något mera och vad krävs då? Välkommen till ett samtal om kraften och lusten i den fotografiska folkrörelsen med Göran Segeholm och Maria Patomella.  

Fotofokus: Fotografin som utlopp för det mänskliga behovet av kreativt skapande

Maria Patomella, foto: Matilda Rahm. Göran Segeholm, foto: Knut Koivisto.

Fria fotografers filial fyller för sjätte gången ett helt galleri på Kulturhuset Stadsteatern, med bilder av över sextio fotografer från hela Sverige. Fotograferna är i alla åldrar och har olika bakgrund men delar en passion för fotografi, och har haft modet att anmäla sig till denna utställning för att visa dokumentära och iscensatta projekt, experimentella som traditionella. Fotografi idag spänner över ett stort spektrum av tekniker, från mobilen till analog hålkamera, och i sociala medier finns publiken vare sig den är i stor eller liten följarskara.
 
Göran Segeholm är fotograf, författare och fotolärare samt driver det ”visuella gymmet” och veckomejlet bildspråket.se. Han undervisar regelbundet på bland annat Linnéuniversitetet och vid Högskolan i Jönköping. Under tio år arbetade Göran som huvudlärare på Fotografiska Academy vid Fotografiska i Stockholm.  
 
Maria Patomella är utställningsansvarig på Kulturhuset Stadsteatern. 
 
Samtalet äger rum onsdag 21 september  kl 18.30-19.30 i utställningen Fria Fotografers Filial, våning 3, Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.
 
Fotofokus är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern, Fotoförfattarna inom Svenska Fotografers Förbund samt CFF – Centrum för Fotografi.
 
Har du inte möjlighet att närvara på plats? Samtalet kommer att streamas live via CFF – Centrum för fotografis Instagram.