Fotoförfattarna | 14 Jan 2023 | SFF

Fotoförfattaren Tanja Mueller till Bengtsfors bokhandel

Den 18 Januari besöker fotografen Tanja Mueller Bengtsfors bokhandel för ett samtal om boken Vidars Rike. Samtalet är en del av en turnerande fotoboksutställning på regionala bibliotek i Västra Götalands Regionen, och ett samarbete mellan CFF –Centrum för fotografi, Fotoförfattarna inom förbundet och Västra Götalandsregionen.

Fotoförfattaren Tanja Mueller till Bengtsfors bokhandel

Foto: Tanja Mueller

I Vidars Rike har Tanja Mueller fotograferat ett litet skogsskifte som blev hotat av ett  gruvbolag som sökt tillstånd för provborrningar i Dalsland. Vi ser mystiska porträtt av den dalsländska skogen i all sin skönhet och stillhet, där Tanja har dokumenterat en viktigt del av den biologiska mångfalden som finns i landskapet.
 
Var: Bengtsfors bokhandel, Storgatan 16 och
Sensus, Centralbanken 4, Bengtsfors.
När: 18 januari klockan 17.00
 
CFF – Centrum för fotografi har curerat en fotoboksutställning som består av elva utvalda fotografiska böcker som har getts ut de senaste tre åren av regionala fotografer i Västra Götaland. Här representeras flera genrer och format som visar på den bredd som finns inom det fotografiska uttrycket. Utställningen kommer att turnera våren 2023 på regionala bibliotek. Urvalet av böcker kommer ändras från bibliotek till bibliotek. 
 
Evenemanget är ett samarbete mellan Centrum för fotografi, Fotoförfattarna inom Svenska Fotografers Förbund och Västra Götalandsregionen.