abcdefefhsi
Fotoförfattarna | 7 Aug 2023 | SFF

Fotofrukost med Åsa Sjöström i Landskrona

I samband med att bidragen till Svenska Fotobokspriset 2023 visas på Landskrona bibliotek är du välkommen på fotoboksfrukost lördag 9 september med fotografen Åsa Sjöström. 

Fotofrukost med Åsa Sjöström i Landskrona

Foto: Anders Bengtsson

Från kl. 10.00 bjuder biblioteket på frukost där fotografen Åsa Sjöström leder samtalet samt presenterar några av de böcker som hon valt ut ur utställningen. Du som är intresserad av att delta får gärna ta med böcker som du vill prata om också.

Åsa Sjöström är frilansfotograf som arbetar med både dokumentär och kommersiell fotografi, samt film. Hon har arbetat som professionell fotograf sedan 2003, är utbildad vid Nordens Fotoskola, bildjournalistik, Biskops Arnö, fotograf på DN och Sydsvenskan mellan 2004–2013, sedan hösten 2013 är hon frilansfotograf. Åsa Sjöströms egna projekt belyser ofta kvinnors och barns situation och rättigheter runt om i världen. Hennes arbete har belönats både i Sverige och internationellt och hon har fått konstnärsnämndens arbetsstipendium. 

Förutom att frilansa som fotograf och filmare gör Åsa bland annat utställningar, håller föreläsningar, workshops, och deltar i paneldiskussioner. Hon har gett ut en fotobok och handböcker, samt deltagit i antologier tillsammans med andra fotografer. Hennes första dokumentärfilm Den sista cirkusprinsessan sändes på SVT Dox 2020.

Tid: 9 september, från kl. 10.00
Plats: Landskrona bibliotek
Föranmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se

Frukostföreläsningen är ett samarbete mellan Landskrona bibliotek, Fotoförfattarna inom förbundet och CFF – Centrum för fotografi. Med stöd av Region Skåne.