Fotoförfattarna | 8 Juni 2023 | SFF

Från idé till färdig bok: Jonas Dahlström

Hur går det till att göra en bok? Under hösten arrangerar Landskrona bibliotek en serie föreläsningar där tre fotoboksförfattare presenterar sina böcker under rubriken Från idé till färdig bok.

Från idé till färdig bok: Jonas Dahlström

Foto: Jonas Dahlström

Jonas Dahlström är en fotograf från Malmö. Hans första bok 07:27:47 publicerades år 2020 på ett förlag i Tyskland och har belönats med ett flertal internationella priser.
 
Boken är ett resultat av fyra års utforskande av modernistiska stadsmiljöer i Sverige, från Tomelilla i söder till Luleå i norr. Även Landskrona finns representerat. Jonas framhäver i sina bilder den grafiskt minimalistiska estetik som kan uppstå i samspelet mellan ljus, skuggor och geometriska former i det urbana landskapet. I varje bild är en människa på väg någonstans, som på en resa genom tid och rum. Alla bilder är sorterade efter de klockslag då de togs och utgör därmed en sekvens av ögonblick som utspelar sig under 12 timmar. Tillsammans kan de läsas som en betraktelse av vardagens gång, medan tiden och ljuset sveper över staden.
 
Idag arbetar Jonas på sin andra bok som beräknas bli klar 2025.
 
Tid: 10 oktober, kl. 18.00–19.00
Plats: Landskrona bibliotek
 
Det blir även ytterligare två tillfällen: 
 
12 september, 18.00: Hans Jonsson – Samer ingen isolerad ö.
16 november, 18.00: Anette Nilsson – Nära min far.
 
Föreläsningsserien är ett samarbete mellan Landskrona bibliotek, Fotoförfattarna inom förbundet och CFF – Centrum för fotografi. Med stöd av Region Skåne.