Fotoförfattarna | 4 Maj 2020

Hemma hos fotografen i corona-karantän- vad är tanken?

Hej Annika Thörn Legzdins, ordförande Fotoförfattarna, Svenska Fotografers Förbund. Varför har ni tagit initiativ till ”Hemma hos fotografen i corona-karantän”-föreläsningarna?

Foto: Anneli Nygårds

-Vi ville hitta ett sätt att ge fotografer och konstnärer uppdrag i en tid när många får sina uppdrag inställda och avbokade. Med hemma-hos-föreläsningarna bjuder vi in olika personer som får berätta om sina projekt och processer. Vi har länge velat komma igång med föreläsningar av fotoförfattare på bibliotek. I nuläget vet vi inte om vi kommer att kunna genomföra det innan året är slut så det här är ett sätt att hitta en ny väg för fotoförfattare att nå sin publik.
Vad är upplägget?
-Alla medverkande får 15-20 minuter att berätta om ett projekt de har på gång, eller dela med sig av en pågående process. Vi kommer även att spela in föreläsningarna så att man kan se och lyssna på dem i efterhand.
Kommer ni göra flera föredrag i serien?
Om det faller väl ut kan vi tänka oss att fortsätta med serien även i höst.
Är det någon särskild du är nyfiken på?
-Det ska förstås bli roligt att lyssna på och se alla. Men Joanna Helander har jag inte hört så mycket av tidigare. Trots att hon har givit ut många böcker med intressanta berättelser och också gjort många prisbelönta dokumentärfilmer.

Hemma hos fotografen i corona-karantän

Vad arbetar fotografer med i denna tid av social distansering?  Följ med på ”Hemma hos reportage” hos 9 fotoboksförfattare som presenterar ett pågående projekt eller berättar om vad som finns i deras bokhylla. Läs mer