Fotoförfattarna | 7 Nov 2023 | SFF

EVENEMANGET INSTÄLLT: Medverka på fotoboksdagen i Örebro

Den 25 november är det premiär för fotoboksdagen BILD I BOK i Kulturkvarteret i Örebro. Fotoboksdagen är ett samarbete mellan Örebro bibliotek och föreningen Galleri Black Door som gått samman för att arrangera en dag med fotoboken i centrum.

EVENEMANGET INSTÄLLT: Medverka på fotoboksdagen i Örebro

Foto: Hendrik Zeitler

Det blir en dag med möten, samtal och fotoboksmarknad i kulturcentret Kulturkvarteret i centrala Örebro. Du som givit ut en fotobok de senaste åren kan medverka. Förhoppningen är att samla ett 20-tal fotografer som närvarar med sina böcker. 

– Vi vill med arrangemanget ge de mindre fotoboksförlagen och fotografer som själva ger ut sina böcker en egen dag, där de får visa upp sina böcker, möta och samtala med fotoboksintresserade besökare, och och samtidigt sälja sina böcker, säger Magnus Wahman, en av arrangörerna. 

Vill du medverka?
Du som givit ut en fotobok under de senaste åren och till stor del själv har hand om försäljning och distribution. Tanken är att det blir en fotoboksdag för de mindre förlagen och enskilda bokproducerande fotografer.

Att medverka är kostnadsfritt, du får ett bord där du kan visa upp och även sälja dina böcker. Blir det många anmälda kan man behöva dela bord. Under dagen kommer en moderator samtala med några av medverkande om sina böcker vid scenen i entrén till Kulturkvarteret.

Anmäl dig senast den 15 november genom att mejla info@blackdoorgallery.se. Uppge följande uppgifter:

  • Namn
  • Förlag
  • Mejladress
  • Telefonnummer

Samtidigt i Örebro biblioteks entré (som ligger i Kulturkvarteret) visas den vandrande fotoboksutställningen med alla bidragen till Svenska Fotobokspriset 2023. Utställningen presenterar de cirka 90 bidragen som kom in till Svenska Fotobokspriset 2023.