Fotoförfattarna | 25 Aug 2023 | SFF

Snart startar Fotobokfestival Oslo 2023

Fotobokfestival Oslo är ett årligt evenemang med fokus på fotoboken som konstnärlig gestaltning såväl som fenomen. Bakom festivalen som startedes 2009 står Forbundet Frie Fotografer, och den är öppen för alla fotoboksintresserade!  

Snart startar Fotobokfestival Oslo 2023

Foto: Julie Hrncirova

Festivlen som arrangeras av Forbundet Frie Fotografer äger rum i huvudsak på Gamle Munch Museum, Fotogalleriet och Grafill, alla i centrala Oslo. Det blir också aktiviteter på Fotografiens Hus, Tronsmo, CYAN Studio, samt ett samarbete med Mirage Film Festival. 

Årets tema är Index och riktar blicken mot fotografiets roll i klassificering av omvärlden, och hur svårhanterliga system kan bringas ordning genom fotokonstens förmåga att klassificera, kategorisera och indexera. Fotobokfestival Oslo belyser därför särskilt konstnärer och fotografer som maniskt samlar information, skapar nya strukturer för klassificering – och bringar ordning i svårhanterliga system. 

Fotobokfestival Oslo 2023 är curerad av Marianne Bjørnmyr och Dan Mariner från det konstnärsdrivna initiativet med fokus på fotografi, NŌUA, beläget i Bodø. 

När: 31 augusti  – 10 september
Var: Flera platser i centrala Oslo 
Program: Läs mer på fotobokfestivaloslo.no