Fotoförfattarna | 19 Okt 2015

Svenska Fotobokspriset 2016

Svenska Fotobokspriset firar 20-års jubileum i år!

Svenska Fotobokspriset 2016

NYTT! Här hittar du Svenska Fotoboksprisets egna hemsida: www.svenskafotobokspriset.se

I samband med att Svenska Fotobokspriset firar 20-års jubileum har Fotoförfattarna beslutat att flytta prisutdelningen så att den sker på våren 2016 istället för på hösten 2015. Vi firar detta med en galakväll och viger en hel dag åt fotoboken. Fredagen den 19 februari är det prisutdelning Svenska Fotobokspriset på Hotell Rival, Stockholm. Lördag den 20 februari hålls föreläsningar och workshop på temat fotoböcker. 
Du är välkommen att redan nu anmäla dig till prisutdelningskvällen på Rival. Maila till rival@sfoto.se och ange namn och email på de som kommer. 


Bortsett från detta sker inga ändringar av prisets utformning. En jury kommer att välja ut fem nominerade böcker varav en vinnande bok ur alla de inlämnade bidragen.
Precis som tidigare gäller Svenska Fotobokspriset för böcker utgivna under de senaste två åren. Denna regel blir nu tydligare då det blir kalenderår som gäller. 
Till 2016 års Svenska Fotobokspris får böcker med utgivning september-december 2013 och kalenderåren, 2014 och 2015, lämnas in.

Året jury:
Anders Petersen, Maud Nycander, Lotta Antonsson, Matilda Plöjel och Per Lindström

Foto: Maria Fäldt, Ewa Stackelberg, Per L-B Nilsson, Petra Bindel och Ove Jonsson