Fotopodden | 13 Okt 2023 | SFF

Djur och natur med Magnus Winbjörk

Djur- och landskapsfotografen Magnus Winbjörk har ett otroligt öga för komposition, ett gudomligt tålamod och stor kunskap om sina omgivningar. I kombination med ett intresse för hantverk och sinne för verksamhetsutveckling har han skapat ett vinnande koncept.

Djur och natur med Magnus Winbjörk

Foto: Magnus Tunbjörk

Att fotografera landskap och djur var för sig kan vara nog så utmanande, men Magnus lyckas att få båda att mötas framför kameran. Resultatet blir slående bilder från vidderna i Sveriges norra delar, speciellt kring hemorten Gällivare. Bilder som är gjorda för att presenteras i större format.

Med ökad efterfrågan började Magnus fundera på att utöka verksamheten med en printstudio. Ett brinnande intresse för alla steg i skapandeprocessen kombinerades med ett ekonomiskt sinne och idag gör han alla utskrifter och all distribution personligen. Ett hantverk och en omsorg som uppskattas av bildköparna.

Förutom printverksamheten har Magnus Winbjörk blivit stor på sociala medier. Följarnas frågor om bilderna och vilka platser de är fotograferade på ledde till ytterligare en framgångsrik verksamhet: att erbjuda skräddarsydda fotoresor i norra Sverige. Varje år kommer fotografer från hela världen för att få möjligheten att coachas av Magnus.

I det här avsnittet berättar han öppenhjärtligt om hur han tänker kring sin fotografi och hur han byggt upp sin verksamhet. För den som är intresserad av utrustning och metod delar Magnus med sig om praktiska tips kring att fotografera i kalla klimat, vilken utrustning som har svårt att klara kylan och hur man själv håller sig varm under långa fotosessioner.

 
Fotopodden är ett samarbete med Fotosidan.se, där Sara Arnald möter en mängd fotografer runt om i landet och diskuterar teman som Hur jobbar man effektivt med produktfoto? Hur finansierar man sina projekt? Håll utkik efter nästa avsnitt!  
 
Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio i samarbete med Svenska Fotografers Förbund reklamfritt i fältet ovan. Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på ”Fotosidan Poddradio”. Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify (reklam som vi inte styr över kan förekomma).