Fotopodden | 16 Sept 2022

Från stillbild till film med David Bicho

Dagens fotografer förväntas inte bara ta bra bilder – de ska kunna filma också. Video har kommit stort i sociala medier och efterfrågan är stor. Hur ska man som stillbildsfotograf tänka när man har flera uppgifter och vilka är utmaningarna med att jobba med film jämfört med stillbild?

Från stillbild till film med David Bicho

I avsnitt 120 träffar vi David Bicho som har många års erfarenhet från teve och film. Efter att ha tröttnat på att endast vara en kugge i ett större maskineri startade han eget och gjorde karriär som stillbildsfotograf. Nu när video är viktigare än någonsin har David vänt tillbaka mot den rörliga bilden. Han har med sig många bra tips för dig som kommer från stillbild men som vill till film.

 

Fotopodden är ett samarbete med Fotosidan Magasin, där Sara Arnald möter en mängd fotografer runt om i landet och diskuterar teman som Hur bildar man kollektiv med andra? Hur är det att verka utanför storstaden? Och ska man bredda eller nischa sig?  Håll utkik efter nästa avsnitt som släpps i slutet av september!  

Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio i samarbete med Svenska Fotografers Förbund reklamfritt i fältet ovan. Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på ”Fotosidan Poddradio”. Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify (reklam som vi inte styr över kan förekomma).