Fotopodden | 16 Juni 2023 | SFF

Om att finansiera sina projekt – med Staffan Widstrand

”Have fun, work hard, make a difference”. Orden är Staffan Widstrands, det är så han byggt upp sin verksamhet som fotograf. Hur planerar man sina projekt? Hur hittar man finansiering? Hur tänker en bildköpare? Och varför är det bättre att jobba tillsammans än att flyga solo?

Om att finansiera sina projekt – med Staffan Widstrand

Foto: Fotosidan.se

Under en resa träffade jag Staffan, prisbelönt fotograf och författare som med sitt fotografiska värv lyfter fram världens naturarv. Allt för att inspirera till att skydda och ta hand om djur och natur. Hans projekt, hans driv och förmåga att tänka affärsmässigt fascinerade mig. Att han kan leva sin dröm som naturfotograf är ingen slump, och i den här podden ger han sina bästa råd till dig som vill kunna göra dina egna projekt och dessutom tjäna pengar på dem.

Staffan Widstrand har varit med och startat flera stora medieprojekt för naturskydd, som ”Wild Wonders of Europe”, ”Wild Wonders of China” och ”Rewilding Europe”. Staffan har publicerat en mängd böcker och fotoutställningar och är delägare och aktiv som guide för Wild Nature Fotoresor.

Du hittar Staffan på Instagram under namnet staffanwidstrand eller via staffanwidstrand.se.

Fotopodden är ett samarbete med Fotosidan Magasin, där Sara Arnald möter en mängd fotografer runt om i landet och diskuterar teman som Hur bildar man kollektiv med andra? Hur är det att verka utanför storstaden? Håll utkik efter nästa avsnitt!  
 
Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio i samarbete med Svenska Fotografers Förbund reklamfritt i fältet ovan. Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på ”Fotosidan Poddradio”. Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify (reklam som vi inte styr över kan förekomma).