Fotopodden | 8 Mars 2024

Tokyo med Said Karlsson

Tokyo-Svenske frilansfotografen och skribenten Said Karlsson bor sedan över ett decennium i Japan. I Tokyo arbetar han främst med porträtt-, dokumentär- och streetfotografi, och har under åren också rest runt som reportagefotograf med inriktning mot resor.

Tokyo med Said Karlsson

Foto: Fotosidan.se

Den långa vistelsen i Japan har gett honom en god förståelse för den japanska kulturen och tillräckligt med kunskap i det japanska språket för att kunna arbeta på plats, vara fotoguide och för att hjälpa till med medieproduktioner.

I Tokyo arbetar Said främst med porträtt-, dokumentär- och streetfotografi, och har under åren också rest runt som reportagefotograf med inriktning mot resor. Den långa vistelsen i Japan har gett honom en god förståelse för den japanska kulturen och tillräckligt med kunskap i det japanska språket för att kunna arbeta på plats, vara fotoguide och för att hjälpa till med medieproduktioner.

I det här avsnittet ger Said sina bästa tips till den som vill åka till Tokyo och fotografera: Från neon och vimmel i Shinjuku, till natur och vackra utsikter från Takao. Testa smalspårig järnväg i Kamakura och en bit av det gamla japan i Asakusa och templet Senso-ji.

Vi pratar förstås också om kameror – och varför det kan löna sig att åka till Japan om man tänker investera i ny utrustning. Och förstås är det i världens folkrikaste stad man hittar barer och caféer som specialiserar sig på fotografer och kameranördar.

Said Karlsson hittar du på saidkarlsson.com och på instagram: @saidkarlssonTokyo Explorer finns också på Youtube.

 
Fotopodden är ett samarbete med Fotosidan.se, där Sara Arnald möter en mängd fotografer runt om i landet och diskuterar teman som Hur jobbar man effektivt med produktfoto? Hur finansierar man sina projekt? Håll utkik efter nästa avsnitt!  
 
Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio i samarbete med Svenska Fotografers Förbund reklamfritt i fältet ovan. Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på ”Fotosidan Poddradio”. Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify (reklam som vi inte styr över kan förekomma).