Fotopodden | 24 Nov 2022 | SFF

Utanför storstaden med Martin Savara

I detta avsnitt träffar vi fotografen Martin Savara. Han fotograferar främst inredning, stilleben och mat i sin stora studio i Borås. Med en stadig ökning i omsättning och fler och fler stora kunder visar han att man inte behöver bo i storstan för att driva en framgångsrik kommersiell fotostudio. 

Utanför storstaden med Martin Savara

Foto: Fotosida.se

Höga överföringshastigheter och tillgång till internet har inneburit att många har möjlighet att arbeta på distans. Fotografer undantaget, då fotografering måste ske på plats. Det innebär en hög koncentration av kommersiella fotografer i storstadsområden. Kunder från hela landet kör till Borås för att fotografera sina produkter hos Martin Savara. Varför?

Borås är med sin historia som postordercentrum kanske inte en typisk småstad, men det är ändå intressant att höra en lokal fotograf beskriva hur det går till att driva en framgångsrik affärsverksamhet på en mindre ort. Vi pratar lyhördhet, teknisk kompetens, vikten av ett starkt nätverk och kvadratmeterpriser.

Fotopodden är ett samarbete med Fotosidan Magasin, där Sara Arnald möter en mängd fotografer runt om i landet och diskuterar teman som Hur bildar man kollektiv med andra? Hur är det att verka utanför storstaden? Och ska man bredda eller nischa sig?  Håll utkik efter nästa avsnitt som släpps i december! 
 
Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio i samarbete med Svenska Fotografers Förbund reklamfritt i fältet ovan. Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på ”Fotosidan Poddradio”. Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify (reklam som vi inte styr över kan förekomma).