Medlem | 11 April 2019 | SFF

"Jag fick tid att fokusera på min konstnärliga verksamhet"

Fotografen och SFF-medlemmen Lisa Brunzell tilldelades förra årets Grez-sur-Loing-stipendium. Här är hennes berättelse. Foto: Lisa Brunzell. Bilden är beskuren.

Foto: Lisa Brunzell

Foto: Lisa Brunzell

Vistelsen i Grez-sur-Loing var ett fantastisk tillfälle för mig att få tid att fokusera på min konstnärliga verksamhet på heltid. Jag använde tiden och lugnet i byn till att arbeta med en bok-dummy till mitt projekt Let the World Adore You som utforskar den kultur i Storbritannien som finns kring ABBA och de artister som uppträder med covers av deras musik. Det var också värdefullt att ha tid att skriva ansökningar för att få möjligheten att arbeta framåt med projektet. Grez är en lugn by med fantastisk natur runt omkring men närheten till Paris gav mig också chansen att besöka den stora fotomässan Paris Photo och alla kulturarrangemang i staden. Det delade boendet på Hôtel Chevillon innebar också fina kontakter och diskussioner med både svenska och internationella kulturutövare.

Lisa Brunzell, Grez-stipendiat 2018

Läs mer om stipendiet och ansökan här. Sista ansökningsdag: 15 april 2020.

Foto: Eva Lie

Bli medlem

Svenska Fotografers Förbund delar ut flera stipendier varje år, även till Kavalla, Grekland. Här kan du se alla våra stipendier och medlemsförmåner. Läs mer