Medlem | 15 April 2020 | Jenny Morelli

”Lär mig saker, uppdaterar hemsidan och rensar”

Nadja Sjöström gick ut Fotoskolan Stockholm förra året och fick Molander-stipendiet i vintras. Coronakrisen har förstås ställt hela tillvaron upp och ned för henne som för alla andra.

”Lär mig saker, uppdaterar hemsidan och rensar” Foto: Sofia Sörlin

Nadja Sjöström och Jan Olle Molander under stipendieutdelningen i vintras.

-Jag hade många porträttuppdrag inbokade som av naturliga skäl inte blir av nu men som jag hoppas kunna genomföra sen när allt det här är över. Jag har jobbat mycket den senaste tiden så jag klarar mig utan jobb ett tag framöver men det är klart att det är läskigt. Jag jobbar mest hemifrån och passar på att göra sånt som jag annars inte hinner eller prioriterar att göra när jag har skarpa jobb. Som att uppdatera hemsidan och rensa hårddiskar. Försöker också passa på att lära mig nya saker och bli bättre på mitt yrke. Man blir ju aldrig ”färdig” och det är det som är det fina med mitt yrke – att det alltid finns nya roliga saker att kasta sig in i. Och så tvättar jag händerna dagarna i ända.

Foto: Nadja Sjöström, från “En värsting till syster” på Chinateatern i Stockholm.

-Stipendiet var en sådan ära att få efter allt hårt arbete i och utanför skolan. Man inte tänka sig en finare belöning. Jag är såklart jättestolt!

Namn: Nadja Sjöström
Hemsida: http://www.nadjasjostrom.se
Utmärkelse: Molanders stipendiat 2019