Nyheter | 14 Nov 2019 | Jenny Gustafsson

Akademin Valand ställer ut i Malmö

För femte året i rad huserar Galleri Format i Malmö Akademin Valands mastersstudenters utställning. Vi har ställt några frågor om årets utställning Don´t Pass Me By till galleriets intendent Cian Burke

Akademin Valand ställer ut i Malmö

Auditory Communication av Monika Balu

Hej Cian Burke, intendent på Galleri Format, fredagen den 15 november öppnar utställningen med Akademin Valands masterstudenter i fotografi på Galleri Format, vad kan mötas man av om man besöker årets utställning?
I år har gruppen arbetat i ett gemensamt format, nämligen affischen som idé, historia, begränsning och möjlighet. Den långvariga traditionen för detta specifika och ibland flyktiga sätt att kommunicera har varit föremål för granskning i detta experimentella projekt. Studenterna har använt detta tema som utgångspunkt och besökaren kan förvänta sig ett urval av dynamiska, spännande och utmanande verk som belyser många av de viktigaste tendenser och problem som syns i samtida fotografi.

Hur kommer det sig att Galleri Format startade upp detta samarbete med Akademin Valand?
Eftersom Göteborg saknar ett galleri som är specialiserat på att presentera konstfotografi så tog Valand kontakt med oss för att se om vi skulle vara intresserade av att visa upp det arbete som gjordes av mastersstudenterna där. Ur deras perspektiv sågs samarbetet som ett viktigt steg i den praktiska och professionella utvecklingen för studenterna och för oss var det ett bra sätt att presentera nya och kommande konstnärer för en Malmöpublik.

Don´t Pass Me By är den årligen återkommande utställningen på Galleri Format av masterstudenterna i Fotografi på Akademin Valand.

Vernissage fredag 15.11 kl 17-20
Utställningen pågår 15.11 – 14.12

Läs mer på Galleri Formats webb.