Nyheter | 20 Nov 2019 | Jenny Gustafsson

Foto som måleri på Konstfack

Konstfacksstuderande Dominika Kasperska undersöker relationen mellan foto och måleri, och bildflöden online. Nu ställer hon ut på Konstfack.  

Foto som måleri på Konstfack

SONY DSC ur utställningen Begripliggjord Abstraktion, Försvårad Abstraktion av Dominika Kasperska

Hej Dominika Kasperska student på Konstack. Du har nyligen haft vernissage för din BFA (Bachelor of Fine Arts)-utställning i Vita Havet på Konstfack. Du arbetar undersökande med foto. Vi är nyfikna på det du ställer ut, berätta:

– Jag undersöker hur fotografi kan översättas till måleri. Ett problem jag försöker lösa är hur ett digitalt fotos pixlar kan bli till färgfält och var gränserna för dessa färgfält går. En annan aspekt är fotots motiv och hur jag kan neutralisera det genom repetitioner. Allt skissarbete sker i Photoshop, men istället för att behandla fotografiet, bryter jag ner det och förvränger det till formationer, vilket blir förlagan till målningarna. 

Dominika studerar Kandidatprogrammet Konst åk 3 på Konstfack och har en målerisk praktik som alltid grundar sig i det digitala fotot. Hon undersöker relationen mellan foto och måleri, samt bildflöden online.  

Utställningen Begripliggjord Abstraktion, Försvårad Abstraktion av Dominika Kasperska pågår till och med den 24 november i Vita havet på Konstfack, LM Ericssons väg 14, Stockholm. Läs mer.

Affischbild till utställningen Begripliggjord Abstraktion,
Försvårad Abstraktion av Dominika Kasperska