Nyheter | 19 Dec 2019 | SFF

God Jul! från SFF

Tack alla för året som gått, ju fler vi är desto mer muskler har vi i våra förhandlingar och politiska påtryckningar, under 2020 fortsätter vi arbeta för stärkta yrkesvillkor för verksamma inom det fotografiska fältet. Njut av julen – Vi ses 2020! 

God Jul! från SFF

Förbundet styrelse: uppifrån fv Eric Asp, Stina Stjernkvist, Lotta Gyllensten, Jonas Berg, Tuana Fridén. Nederst Paulina Holmgren (ordförande) och Hendrik Zeitler (repr från Fotoförfattarna inom SFF). Foto: Jenny Gustafsson

I början av våren kommer vi färdigställa en uppdaterad prisguide samt intensifiera arbetet med anledning av implementeringen av det nya upphovsrättsdirektivet.

Vad gäller kursutbud kommer SFF lägga fokus på bland annat kurser inom förhandling och konsten att ta betalt för att stärka er verksamma inom det fotografiska fältet. Vi kommer att jobba för att den nya upphovsrättslagen inte bara blir ett tomt löfte om starkare skydd utan en handfast hjälp för schysstare villkor mot fulavtal.

– Den fotografiska bilden blir bara viktigare och viktigare och den genererar mer och mer intäkter, det är bara det att intäkterna inte landar hos dem som skapat innehållet. Detta vill vi ändra på. /SFF genom verksamhetsledare Åsa Anesäter.