Nyheter | 6 Mars 2019 | Jenny Morelli

Hon blir ny konstnärlig ledare för Landskrona Foto

Kuratorn och producenten Monica Allende blir ny konstnärlig ledare för Landskrona Foto Festival 2020.  För tillfället är hon konstnärlig ledare för den internationella fotofestivalen GetxoPhoto i Bilbao i Spanien, där hon också är uppvuxen.

Hon blir ny konstnärlig ledare för Landskrona Foto Foto: Carlos Alba

Monica Allende i sitt hem i östra London.

Hon har tidigare varit konstnärlig ledare för FORMAT17 International Photography Festival och bildredaktör på The Sunday Times Magazine där hon lanserade den prisvinnande sektionen “Spectrum”. Hon nominerar fotografer till bland annat Deutsche Börse Photography Foundation Prize och The Joop Swart Masterclass och har suttit i juryer världen över inkluderat World Press Photo, Visura Grant och många flera.

“Det är en ära att få ansluta mig till Landskrona Fotos team som konstnärlig ledare. I en festival som har placerat sig som en milstolpe för fotografering i Skandinavien sedan lanseringen 2013. Jag hoppas kunna bidra med min vision som kurator genom att uppmuntra till social debatt och engagemang med ett allomfattande samtal och ett program med fokus på ämnen som vi kan relatera till. Jag kommer också att sträva efter att utöka det fotografiska samtalet genom att inkludera tvärvetenskapliga visuella berättelser och omfamna digitala plattformar.” skriver hon i ett pressutskick.