Nyheter | 6 Dec 2018 | Jenny Morelli

Ingen festival i Landskrona 2019

Det blir ingen fotofestival i Landskrona 2019. Det är alltför resurskrävande att hålla en årlig internationell fotofestival och samtidigt bygga upp ett fotohistoriskt museum skriver kommunen. Nästa Landskrona Foto blir 2020.

-Vi ser positivt på att lägga festivalen vart annat år. Det ger oss mera tid till utveckling men också möjlighet för större fördjupning.
Det har varit bra att vi har arrangerat festivalen varje år de första 6 åren för vi har lyckats på relativt kort tid etablera en professionell internationellt erkänd festival, säger Jenny Nordquist, avdelningschef på Landskrona Foto.

Festivalen är inte det enda fotografiska projekt som Landskrona arbetar med. Kommunen bedriver utställningsverksamhet, arbetar med sitt fotografiska arkiv, håller i ett artist residensprogram, kurerar fotohistoriska utställningar och bedriver forskning. 1 december öppnade en utställning med fotografen Alexander Mahmoud, i planeringen finns även en minnesutställning med nyligen bortgångne HD-fotografen Roland Bengtsson, en utställning med sociologen Pierre Bourdieus bilder från Algeriet. I sommar visas en utställning av de tre arbetsplatsskildrarna Jean Hermanson, Odd Uhrbom och Yngve Baum och dessutom en utställning med fokus på Indien, kurerad av Niclas Östlind. Läs mer